Hovedbilde for artikkelen

Brakseier for TFK gutta

av Øystein Buvik

07/10 - 2022

Spillerne på TFKs A-lag hadde kniven på strupen foran årets siste hjemmekamp på Gressbanen. Spill i neste års 6. divisjon kunne vært scenariet dersom alle «worst cases» skulle slå inn. Opp- og nedrykksdramaet i Vestfold har mange fasetter, og det visste gutta før kampen mot GØIF sist torsdag. Heldigvis endte det godt og det avgjorde gutta selv og var dermed ikke avhengige av andre lag. GØIF måtte reise tilbake til Sandefjord med 0-4 i sekken.

Det var litt nervøst de første minuttene, men det virket som at TFK hadde best kontroll på nervene de første 15 minuttene, hvor gutta fant hverandre med fine ballvekslinger. Så jevnet det seg ut og GØIF var farlig frempå et par ganger, men litt flaks og god inngripen fra keeper Stig Jensen, gjorde at det ikke ble mål før i det 38. minutt. Da la Thomas Foss ballen klar for hjørnespark og 1-0 var et faktum. Ballen gikk rett i mål, mål som man av og til ser, men som man ikke trodde var mulig med så mye spillere i boksen. Like etterpå fikk Morten Andersen et gjennomspill som ble ekspedert i mål og 2-0 til pause var et faktum.

Scoret på straffespark

Etter ca 15 minutter av andre omgang ble Vincent Teigen felt innenfor 16-meteren og dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket. Vincent tok straffen selv og satte den kontant i mål, selv om keeper var etter den. Fire minutter før slutt satte Mats Johnsen spikeren i kista og fastsatte sluttresultatet til 4-0 for et kjempende TFK-lag.

Klatret på tabellen

Etter kampen klatret Tønsberg FK opp 2 plasser og passerte både Holmestrand og GØIF til sikker plass. Banens mest toneangivende spillere var så avgjort Thomas Foss superveteranen Mats Grinvoll. De fremviste en stoisk ro, vant utallige dueller og hadde noen vendinger og avleveringer som om det var i deres storhetstid. Både spillerne og et hyggelig antall publikum visste hva som var utgangspunktet for kampen, og med tydelige trommeslag som ljomet over Gressbanen på en fin høstkveld og en engasjert speaker, gjorde sitt til at rammen rundt kampen og ikke minst resultatet ble meget hyggelig.

Årets siste kamp er borte mot Flint 2 og går 18. oktober på Flint ESSO Arena .