Politiattest

| Tips en venn | Del på Facebook |

Politiattest

Alle tillitsvalgte og ledere i Tønsberg Fotballklubb skal ved tiltredelse i verv i klubben framvise politiattest. Fra 1. juli 2014 trådde ny politiregisterlov og forskrift i kraft, og frivillige organisasjoner må ta i bruk nye elektroniske skjema for søknad om politiattest.

Ordningen i korte trekk:

• Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal avkreves politiattest.

• Tønsberg Fotballklubbs styre har bestemt at alle frivillige som skal utføre oppgaver for idrettslaget (hos TFK) som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, skal avkreves ny/oppdatert politiattest i henhold til denne nye rutinen.

• Styret oppnevner en person som er ansvarlig for å avkreve politiattest.

• Politiattesten skal bare fremvises og aldri lagres hos idrettslaget.

• Personer som ikke leverer politiattest eller har anmerkninger på attesten, skal ikke gis oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

• Styret i Tønsberg Fotballklubb har besluttet at den nye attesten vil ha en varighet på 5 år.

Søknadsprosedyren er som følger:

• Søkeren må søke selv elektronisk via https://www.politi.no/tjenester/politiattest/. Prosedyren står greit forklart på denne siden.

• Søkeren MÅ ha vedlagt Politiattest - arbeids bekreftelse dokument fra Tønsberg Fotballklubb sin søknad som en godkjenning av formålet med innhenting av attesten.

• Søkeren vil få godkjent attest fra Politiet i ordinær post (eller elektronisk hvis du har opprettet en digital postkasse).

• NB! Politiattesten MÅ forevises en av følgende navngitte person i Tønsberg Fotballklubb.

Bror Traalum

E-post: bt@sb1nt.no