TFK 1 vs Ørn 2

Publisert av Roy Ulland 12.10.2017 19:55 | Tips en venn | Del på Facebook |

Etter en god start med mål og sjanser i fleng, kom en bekmørk halvtime før pause hvor de brune puttet hele 5 ganger. Bedre andre omgang etter justering i pausen. Ble litt spennende da TFK reduserte til 3-5, men alt i alt vinner Ørn fortjent.

Tønsberg FK – Ørn 2 4-6 (2-5)
Seriekamp G-19 1.divisjon -7. runde
Tønsberg Gressbane 11. oktober 2017

TFK 4-4-2: Steffen – Simon, Aslan, Wilhelm (Wanchai), Mike – Abdi Said, Marius, Thomas (Ali) Abdi Hashi (Joaquin) – Zander, Hamza

1-0 Zander (1.min) 1-1 (15.min) 1-2 (18.min) 1-3 (28.min) 1-4 (34.min) 1-5 (36.min) 2-5 Zander (45.min) 3-5 Zander (59.min) 3-6 (75.min) 4-6 Joaquin (87.min)

Gult kort: Abdi Isak Hashi
Dommer: Kamil Kotwica, Sandar IL

Coach Roys Dom: Vi fikk en knallstart med scoring etter 1minutt. De påfølgende 12-15 minutter herjer vi med Ørn-forsvaret anført av en opplagt Zander. Vi burde ha ledet med både 2 og 3 mål. Så kom en halvtime som vi kan gremmes over. Store avstander i ledd og mellom ledd, Ørn fikk boltre seg i store rom sentralt. De brune scorer hele fem ganger i løpet av noen og tjue minutter. Alt går inn og vi står og ser på eller sover. Heldigvis scorer Zander rett før pause og en viss «optimisme» brer seg i laget på vei inn i garderoben.
Jeg tar på meg delansvar for den svake omgangen. Formasjonen 4-4-2 funket ikke slik som planlagt. Våre spisser klarte aldri og ta ut Ørns dype midtbanespiller da Hortenslaget hadde ball. I tillegg presset vi i hytt og vær, og aldri samlet og kompakt, slik planen var. Vi justerte formasjon til 4-2-3-1 og bestemte oss for å vinne andre omgangen.
Mye bedre 2.omgang. Vi får igjen kontroll sentralt i banen. TFK-gutta kjører mye av denne omgangen. Vi stenger rom og gjør det trangt og vanskelig for bortelaget. Ørn er bare på sporadiske besøk i vår 16 meter. Vi vinner andre omgangen med 2-1, fornøyd med det. Bra at vi tar tak etter pause og ikke gir opp på stillingen 1-5. Det er en god egenskap blant disse gutta!

Dagens TFK-Gutt: Zander

3-Stjerner:
Zander. 3-målscorer med nye, limegrønne fotballstøvler, må neste få 3 TFK-stjerner. Herjet med og stresset Ørn-forsvaret til de grader i våre gode perioder. Spesielt første kvarteret, er han som en irriterende og plagsom veps som aldri ga bortelagets forsvar/keeper noe ro. De ble stresset og gjorde masse feil. Er utrolig kjapp på små flater og vanskelig å ta ballen fra ham. Kunne nok med fordel sendt ballen til medspiller av og til, ikke sant Thomas?

2-Stjerner: Abdi Said. En evighetsmaskin, løper i samtlige 90 minutter. Man kunne ikke se at Said hadde kamp dagen før i beina. God teknisk. Ser alltid ut som han har god tid. Bidrar i vårt oppbyggende spill, en kreativ kraft på midtbanen. Har hatt en flott utvikling i høst

1-Stjerne: Simon. Solid først som back, siden som midtstopper. Taklet begge rollene meget bra. God og lur i duellspillet, kontant uten å ruse. Fungerer godt med rekkekamerat Aslan. God til å kommunisere positivt til sine lagkamerater.

Kampens øyeblikk: Vinterdekksesongen nærmer seg med stormskritt. På Tønsberg Gressbane var det flere som slet med å holde seg på beina, spesielt venstrebackplass må det ha vært glatt. Både Mike og Abdi Isak havnet på ratataen. Men hva Aslan gjorde på Ørns andre scoring, strides de lærde. Sklei han eller tok han seg rett og slett en liten pause, der han satt på ræven innen for egen 16-meter?