Storseier for juniorlaget over Teie

Publisert av Roy Ulland 22.06.2017 22:24 | Tips en venn | Del på Facebook |

Storseier i siste match før ferien for TFK 1. Jevnspilt første tjue, men etter det var det kun et lag på banen. Måtte etter hvert en kuleramme til for å holde orden på stillingen. Gutta fra byen scorer hele 9 mål i andre omgang mot et svakt Teielag.

TFK 4-1-4-1: Steffen – Zakka, Simon, Aslan, Michael Andre – Wilhelm - Zander, Marius, Thomas, Ali (Victor) – Joaquin (Hamza)
Ubenyttet res: Munib (skade)

Gult kort: Wilhelm
Dommer: Terje Johannessen, Sandefjord Ballklubb - God

Coach Roys Dom: Vi begynner matchen rotete. Mange feilpasninger og vi går i veien for hverandre. Halvveis ut i første omgang begynner spillet vårt å sitte bedre. Vi bretter ut spillet på kantene. Gutta sentralt på midtbanen får dermed større rom og boltre seg i. Vi kommer til sjanser, men vi må vente til det 38.minutt før vi klarer å putte ballen i mål. Deretter blir det både 0-2 og 0-3 før Teie reduserte til 1-3 og skapte noe spenning til pause.
Etter pause var det ikke tvil lenger da Thomas scoret og økte ledelsen til 1-4 minuttet ut i andre omgang. Der ifra og inn var spørsmålet hvor stor seieren skulle bli og om vi ville fullføre matchen på en skikkelig måte. At vi vinner 2.omgang 9-0 og burde ha 2-3 mål til – minst, sier alt om kampbilde. Vi fikk mye plass både sentralt og på kantene. Gode bevegelser og balltempo, gjorde at gutta nærmest sto i kø for å score mål. Det må sies at vi møter et svakt Teielag. De gav rett og slett opp etter 1-4. Det skal dog ikke ta vekk gutta innsats denne kvelden.

Jeg er fornøyd med følgende:
- Spillet vårt, moro å dominerer en match slik vi gjorde.
- At vi fullfører kampen helt inn. Det er lett å slippe seg ned og når en leder mye, men gutta holdt fokus hele veien inn.
- Fornøyd med kantspillet, vi bruker Zander og Ali/Victor. Vi kom til mange innleggs-situasjoner.
- Trekløveret sentralt på midtbanen, Thomas, Marius og Wilhelm er gode sammen og scorer hele 8 av våre mål.
- Spissene Joaquin og seinere Hamza, er mer besluttsomme i boks og avslutter tidlig, noe vi har savnet i de tidligere matchene
- Backene våre, Mike og Zakka, er offensive og blir med i angrep. Er med å skape 2v1 situasjoner på sine kanter og bidrar med at vi holder trøkket offensivt.
- Simon og Aslan har sammen med Steffen, full kontroll på vår gåll

Dette var en fin måte å avslutte vårsesongen på.

Dagens TFK-Gutt: Zakka

3-Stjerner: Zakaria. Ble kalt inn i troppen i tolvte time pga forfall. Ble satt inn på laget under oppvarming da Gamlingen, Munib, måtte kaste inn håndkle. Tok utfordringen og storspilte fra sin høyreback-posisjon. Kom stadig på offensive raid og la gode innlegg. Gjør mye klokt med ball. Dessuten scorer han et fint mål. Zakkas klart beste kamp i TFK-trøya!

2-Stjerner: Marius. 4-målsscorer! Typisk boks-til-boks spiller med stor arbeidskapasitet. Med Thomas og Wilhelm rundt seg, slipper Enge junior seg mer løs. Er god og bestemt inne i boks. Vinner de fleste dueller.

1-Stjerne:
Joaquin. Joaquin og Hamza har fått litt pepper for ikke skyte når de har mulighet innenfor 16 meter. Denne kvelden var det en «Trigger-happy» cubaner som skøyt fra hofta, både med høyre- og venstrebeinet. Jobbet knallhardt i gjenvinningsfasen. Scorer 2 fine mål.

Kampens øyeblikk: Keeper Steffen måtte gjøre oppvarmingsøvelser ut i 2.omgang da han følte seg ensom, arbeidsledig og kald (!?). Det hører med til historien at kampen gikk 20.juni med sol og 20 varmegrader. Kunne muligens heller jobbet mer med brunfargen…